Supersoppa med frukt- och nöthack
(Torsdag v. 15)

Bilden blev inte så bra men det var så länge sedan jag la ut någon bild så den får vara med i alla fall...
Det här är ett av recepten med "tomatbas" från januarinumret av "Buffé".
Supersoppa med frukt- och nöthack
4 portioner
1 sats tomatbas (fryst, tinad)
4 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
2-3 msk finhackad färsk ingefära
färskpressad juice av 1/2 citron
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk socker
2 dl matlagningsgrädde
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl cashewnötter
1 dl torkade aprikoser
3-4 persiljekvistar
1. Rosta nötterna i torr het stekpanna i några minuter.
2. Koka upp tomatbas, vatten, buljongtärning och ingefära i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.
3. Grovhacka under tiden cashewnötter, aprikoser och persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
4. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare.
5. Tillsätt citronjuice, rivet skal, socker och matlagningsgrädde.
6. Koka upp soppan igen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera soppan med frukt- och nöthacket och bröd.
Den här soppan var god men vi kan tänka oss ett par förbättringar. I originalreceptet står det att man kan späda soppan med lite mer vatten om den verkar tjock. Vi tyckte att den blev för tunn med 4 dl vatten så nästa gång minskar vi mängden vatten istället. Jag tyckte att soppan smakade för mycket citron så jag skulle vilja minska mängden juice och skal. Sambon tyckte i och för sig inte att det var för mycket citron, bara mycket... Vi var båda överens om att frukt- och nöthacket var väldigt gott och jag blir bara mer och mer positivt inställd till att ha frukt i maten!
-
-
-
Etiketter på inlägget: mat, matblogg, matvanor, matlagning, maträtt, recept, dagens recept, receptsamling, recepttips, receptidéer-
-
Kommentarer
Trackback