Fylld kycklingfilé med färgrik potatissallad

(Torsdag v. 16)

Även de här recepten kommer från "Mat för liv och lust" så nu blev det nästan en temavecka med mat från den kokboken igen.

Fylld kycklingfilé
4 portioner

400 g kycklingfilé
1 dl finskuren persilja
1/2 dl färskriven parmesan
1/2 tsk salt
peppar
1 fint hackad vitlöksklyfta
flytande margarin till stekning

1. Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och vitlök. Stoppa lite fyllning i varje filé och "sy" sedan igen dem med tandpetare.
2. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
3. Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar ca 15-20 minuter.

Kycklingen går att servera både varm, ljummen och kall.

Färgrik potatissallad
4 portioner

10-12 potatisar
1 röd lök
4-5 morötter
ca 200 g frysta haricots verts eller sockerärter

Vinägrettsås:
1 msk ljus vinäger
1 msk fransk senap
1-2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk olja
2 msk vatten
1/2-1 tsk salt
peppar

1. Skala och koka potatisen.
2. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
3. Skala morötterna, skär dem i skivor och koka dem några minuter tills de är nätt och jämnt mjuka.
4. Koka även haricots verts eller sockerärter nätt och jämnt mjuka.
5. Vispa ihop ingredienserna till vinägrettsåsen.
6. Skär den varma potatisen i bitar.
7. Blanda alla salladsingredienserna och häll över vinägrettsåsen.

Det här var en väldigt god potatissallad men jag hade nog föredragit att utesluta morötterna och istället ta lite mer bönor. Vi blandade haricots verts och sockerärter istället för att välja en av sorterna. Varianter av den här potatissalladen kommer nog att serveras många gånger i samband med sommarens grillning.
-
-
-
Etiketter på inlägget:
, , , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0