Grönsaksgryta med kikärter

(Tisdag v. 16)

Den här vegetariska grytan passar bra till pasta. Ev. kan man servera vitkålssallad till också.

Jag har inget recept men ska försöka författa ett nedan.

Grönsaksgryta med kikärter
ca 6 portioner

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
några färska champinjoner, skivade
1 aubergine, tärnad
1 squash, tärnad
2 paprikor, tärnade
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
sambal oelek
oregano
svartpeppar
ev. salt
ca 5 dl kokta kikärter (1-2 burkar om man använder kikärter på konserv)
olivolja

1. Börja med att fräsa lök, vitlök och champinjoner i lite olivolja. Tillsätt aubergine, squash och paprika och låt även det fräsa några minuter.
2. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, oregano och svartpeppar.
3. Koka några minuter. Smaka av och tillsätt mer sambal, oregano, svartpeppar och ev. salt om det behövs.
4. Tillsätt kikärterna och låt dem bli varma.
-
-
-
Etiketter på inlägget:
, , , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0