Ingefärskryddade linsbiffar med sötsur sås

(Måndag v. 15)


Jag har för mig att jag, i ett tidigare inlägg, skrev att vi inte är så förtjusta i röda linser, med undantag av ett recept. Det här är undantaget och det är väldigt gott! Den sötsura såsen är dessutom godare än alla restaurangvarianter som jag har smakat.

Ingefärskryddade linsbiffar
4 portioner

ca 5 dl okokta röda linser (det ska bli 1 liter kokta)
purjolök
färsk ingefära
vitlök
sambal oelek
salt
ev. peppar
ev. ströbröd eller vetemjöl
olja

1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla purjolök och fräs tills den blir mjuk.
3. Mosa samman linser och lök.
4. Krydda med finhackad ingefära och vitlök, sambal oelek, salt och ev. peppar. Smaka av!
5. Om smeten är lös och svår att forma (det brukar den vara) kan man använda lite ströbröd eller vetemjöl för att göra den fastare.
6. Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.

Sötsur sås
4 portioner

1 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl kallt vatten
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk soja
1 1/2 msk maizenamjöl utrört i lika mycket vatten
ev. salt och peppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Rör om då och då. Smaka av såsen och tillsätt ev. lite salt och peppar.

Servera linsbiffarna och den sötsura såsen med jasminris och wokade grönsaker, t.ex. haricots verts, sockerärter och strimlad paprika.

Ungefär de här recepten fanns på http://vegania.mine.nu  som var en jättebra sida med vegetariska recept men tyvärr verkar den nu vara nerlagd.

-
-
-

Etiketter på inlägget: , , , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0