Kokospanerad lax i saffranssås

(Onsdag v. 15)


Det här är ett av våra favoritrecept! Över huvud taget tycker vi väldigt mycket om lax...

Kokospanerad lax i saffranssås
4 personer

500 g laxfilé, skinn- och benfri
1 ägg
1 1/4 dl kokosflingor
3/4 dl hackad bladpersilja
1 tsk salt
1 krm cayennpeppar
2 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche (lätt- eller mini-)
1 dl vatten
1 paket saffran
1/2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning

1. Skär laxen i portionsbitar, om det inte redan är gjort.
2. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och hackad persilja på ett fat. Salta och peppra laxbitarna. Doppa dem i ägget och sedan i kokosflingorna.
3. Stek fisken i smör ca 4-5 minuter per sida på svag värme.
4. Blanda crème fraiche, vatten, saffran, tomatpuré och fond eller smulad buljongtärning. Häll blandningen runtom fisken. Låt sjuda några minuter.

Servera med pasta, t.ex. fjärilar, och grönsaker.

Enligt det ursprungliga receptet som kommer från "Vardagsfavoriter" ska man servera grillade eller wokade grönsaker till och det är nog godast men den här gången blev det sallad hos oss eftersom vi åt wokade grönsaker för bara ett par dagar sedan. Såsen är så smakrik att inte ens jag tycker att man behöver göra mer av den!

-
-
-

Etiketter på inlägget: , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0