Lördag och söndag

(Lördag och söndag v. 15)

Lördag och söndag körde vi på repriser, d.v.s. sådant det bara var några veckor sedan vi åt sist.

Lördag lunch åt vi fläskpannkaka p.g.a. dålig fantasi samt ovilja att åka till affären...
Av ungefär samma anledningar åkte smörgåsgrillen fram på kvällen.

På söndagen åt vi revben och ugnsbakade rotfrukter. Anledningen till detta var vilja att använda det som fanns i frysen, d.v.s. lammrev.

Ugnsbakade rotfrukter är gott och jätteenkelt att göra. Det är bara att skala och skära blandade rotfrukter och lök i bitar (den här gången tror jag att vi hade morot, palsternacka, kålrot, persiljerot och rödlök), lägga i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt, peppar, någon örtkrydda eller annan krydda och så sätta in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka. Vilken ugnstemperatur man har är inte så viktigt men givetvis påverkar det tillagningstiden. Den här gången hade vi ugnen på 200 °C eftersom revbenen krävde och jag har för mig att de fick stå i ugnen ungefär 45 minuter.
-
-
-
Etiketter på inlägget:
, , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Elin

Vi brukar också göra så med rotfrukter. Det är supergott och bra när man fastnar i pasta, ris och potatisträsket och vill äta nått annorlunda. Mums!

2008-04-18 @ 10:04:01
URL: http://systerystern.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0