"My thailåda" och chokladfondue

(Lördag v. 13)

En kompis var här över helgen och på lördagskvällen kom min syster också hit. Vi lagade en ny omgång av "My thailåda". Vår sweet chilisås var lite mesig och rätten blev inte riktigt lika god som när systern gjorde den (fredag v. 8). Efter thailådan kombinerade vi rappakaljaspelande med chokladfondue vilket var väldigt lyckat.

Chokladfondue
4 portioner

1 1/2 dl mellangrädde
250 g mörk choklad i bitar
1 msk honung

Koka upp grädden. Tillsätt chokladen och värm på svag värme tills chokladen har smält. Smaksätt med lite honung. (Vi blandade choklad med 55 % och 70 % kakaohalt.)

Häll upp fonduen i portionsskålar eller i en stor skål. (Portionsskålar/glas/muggar är att rekommendera om man tänker spela spel samtidigt. Om man äter för långsamt och chokladen börjar stelna kan man värma den lite i mikron.)

Doppa bitar av frukt, bär och eventuellt marshmallows i chokladen, använd fonduegafflar eller vanliga gafflar. (Vi valde ananas, mango, kiwi, apelsin, päron och marshmallows.)

Jättegott!!! Särskilt ananasen.
-
-
-
Etiketter på inlägget: , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0