Räkor med två röror

(Fredag v. 15)

Fredagkväll med räkor, bakad potatis, varm paprikasalsa och avokado- och chèvreröra.

Det här är ett väldigt trevligt sätt att äta räkor på. Det är också lite mer mättande än att, som vi gjorde sist, bara äta bröd och sallad till räkorna. Rörorna är jättegoda, framförallt den med chèvre! P.g.a. av lite tankefel i affären fick vi göra några förändringar den här gången men jag skriver hur det "ska" vara. Recepten på rörorna kommer från boken "Vardagsfavoriter" (det känns som om ungefär hälften av allt vi äter gör det). Det står att rörorna ska räcka till fyra personer men sambon och jag tar nästan slut på dem själva. Kanske har det något att göra med hur glupsk man är...

Varm paprikasalsa

2 paprikor (t.ex. gul och röd)
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek

1. Kärna ur och tärna paprikorna. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
2. Fräs allt i olja i en pana. Rör i tomatpuré, salt och sambal oelek.

Avokado- och chèvreröra

2 avokadofrukter
100 g chèvre (fransk getost)
1 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och grovhacka det och osten.
2. Blanda med lätt crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
-
-
-
Etiketter på inlägget:
, , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0