Rostade kikärter


Glömde skriva att vi provade att rosta kikärter i helgen. När vi kokade kikärter att ha till falafel för ett tag sedan kom vi på att de var jättegoda att äta som snacks medan de fortfarande var ljumma. Nu tänkte vi att vi skulle testa om det var lika gott (eller godare) att krydda och rosta ärterna.

Såhär står det i "Mat för liv och lust" att man ska göra men vi följde inte mängderna exakt och använde "chili explosion" till hälften av ärterna och spiskummin till hälften.

Rostade kikärter

ca 3 dl kokta kikärter
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver

1. Sätt ugnen på 250 °C. Spola av kikärterna om du använder ärter på burk.
2. Blanda olja, salt och chilipulver i botten på en skål. Lägg i kikärterna och rör om.
3. Lägg kikärterna på en långpanna, gärna på bakplåtspapper.
4. Rosta i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Vi tycker att kikärterna blev ganska goda men att de faktiskt är alla godast naturella och orostade. Jag har recept på annat hemgjort snacks som är godare och som kommer att läggas ut här med tiden. (Den som väntar på något gott...)
-
-
-
Etiketter på inlägget: , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0