Rotsaksbiffar
Vi säger alltid att vi ska försöka äta mer rotfrukter eftersom det är bra och billig mat men i verkligheten blir det inte så ofta i alla fall. Det här är en rätt som vi "upptäckte" i höstas och som jag tycker är mycket godare än vad man kan tro. Recept finns i vår upplaga av "Vår Kokbok" men jag skriver ändå ner hur man ska göra.
Rotsaksbiffar
2 personer
4 dl grovt rivna morötter
4 dl grovt rivna palsternackor
4 dl grovt riven rotselleri
4 msk finstrimlad purjolök (lite tunt skivad eller riven gul lök går också bra)
4 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör eller margarin
1. Blanda de rivna rotfrukterna och löken med uppvispat ägg, salt och peppar.
2. Låt lite fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ut smeten till tunna biffar och stek på ganska svag värme 2-3 minuter per sida.
Servera med en klick gräddfil, sallad, bröd och ev. ost.
-
-
Etiketter på inlägget: mat, matblogg, matvanor, matlagning, maträtt, recept, dagens recept, receptsamling, recepttips, receptidéer