Snabb räkpasta

(Onsdag v. 13)

Det här är ett recept från kokboken "Snabblagat med ViktVäktarna". Jag vet inte riktigt när jag har fått eller köpt boken men vi använder den då och då, utan att bry oss ett dugg om hur många points rätterna ger. För viktväktarläsare (minst en) kan jag dock upplysa om att rätten ger 8 points per portion men att vi tycker att den här kokbokens portioner är väldigt små.


Snabb räkpasta

4 portioner

250 g pasta, t.ex. snäckor

300 g räkor utan skal, motsvarar ca 750 g med skal

4 vitlöksklyftor

2 tsk olja

4 msk sherryvinäger eller torr sherry

1 ½ dl lätt crème fraiche

½ dl hackad persilja

salt och nymald svartpeppar


1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken.

3. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på medelstark värme tills den är gyllengul. Tillsätt räkorna och hetta upp dem under omrörning. Blanda i vinäger eller sherry, crème fraiche och persilja och hetta upp, men låt det inte koka. Smaksätt med salt och peppar.

4. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll över såsen och blanda om. Servera genast.


Vi använder nästan alltid räkor med skal (inte bara till den här rätten utan till allt med räkor), de är mycket godare än de som man köper skalade! Vi köpte en flaska billig sherry en gång, enbart för att ha i matlagning, men sherryvinäger fungerar säkert bra det också. Istället för lätt crème fraiche kan man givetvis använda minifraiche och på så vis få en ännu "smalare" rätt.

-

-

-

Etiketter på inlägget: , , , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0