Paj, paj och fläskkotletter (v. 8)


Lördag

Mamma, pappa och lillasyster var här och tittade på melodifestivalen och sambon hade komponerat menyn som därmed bestod av paj och... paj! Antingen ser man det som ett tema eller som kaka på kaka, eller snarare paj på paj.

"Köttfärs- och squashpaj" - köttfärs, squash, bacon och äggstanning.
Sallad.

Köttfärspaj är enligt sambon pajernas paj men just den här varianten har vi inte lagat tidigare. Receptet kommer från en bok som heter just "Pajer" och går att få genom att mejla till [email protected]. Pajen var god men hade varit ganska mesig om det inte hade varit bacon i. Pajdeg gör jag alltid med Kesella istället för en del av margarinet, på så sätt blir den inte riktigt lika fet.

Smulpaj med hallon och björnbär, vaniljvisp.

Jag tycker att smuldel är enklast att göra och blir godast om man smälter margarinet och därefter blandar i socker, havregryn och vetemjöl. Viktigt att det är havregryn i också och inte bara mjöl! Vaniljvisp eller annan färdig vaniljsås är godare än sådan man gör på pulver, tycker jag.

Söndag

Fläskkotletter
med skysås, kokt potatis, ärter/majs/paprika och sallad.

Vi har köpt griskött från folk vi känner och det är konstigt nog mycket godare än det man köper i affären. För övrigt finns det inte mycket att berätta om den här maten...

-
-
-


Kommentarer
Postat av: Carolina

Jag tror inte grisköttet är godare för att ni köpt det av någon ni känner :-) Utan för att grisarna är utomhusgrisar! Från "Lilla Skafferiet", http://www.lillaskafferiet.se

2008-02-25 @ 18:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0