Farfalle med tonfisk, champinjoner och grädde

(Lördag v. 9)

4 portioner

500 g farfalle
60 g smör (eller margarin)
1 msk olivolja
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
125 g champinjoner, skurna i skivor
2 1/2 dl grädde
3 burkar tonfisk (450 g), utan spad och finfördelad
1 msk pressad citron
1 msk hackad persilja

1. Koka pastan i en stor kastrull tills den al dente. Låt rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
2. Smält under tiden smöret och oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök och pressad vitlök och fräs under omrörning på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt grädden och ge det hela ett uppkok, sänk därefter värmen och låt sjuda tills såsen börjar tjockna.
3. Tillsätt tonfisk, citron och persilja, smaka av med salt och peppar. Rör om tills allt är väl blandat. Hetta upp på medelstark värme under ständig omrörning. Vänd ner såsen i den nykokta pastan och blanda försiktigt. Servera genast.

Recept från "Stora pastakokboken". Borde enligt mig serveras med sallad men den här gången blev det inget tillbehör alls. Kanske är det barnsligt att skylla ifrån sig men det berodde inte på mig... =) Vill man göra rätten lite nyttigare går det säkert bra att byta ut en del av grädden mot mjölk. Såsen blir då tunnare och antingen får man ha den lite tunnare eller reda av den lite.
-
-
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0