Spaghetti carbonara

(Lördag v. 10)

För att fortsätta temat med mat från nya kokboken gjorde vi spaghetti carbonara enligt "Mat för liv och lust" istället för efter eget huvud.

4 portioner

300 g spaghetti, gärna färsk
150 g rökt skinka
1 tsk olja
2 ägg
3/4 dl matlagningsgrädde
1 dl riven parmesanost
svartpeppar
(salt)

1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär skinkan i strimlor och fräs den i oljan i ett par minuter.
3. Knäck äggen i en skål, tillsätt grädden och hälften av osten. Vispa ihop äggblandningen.
4. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen.
5. Tillsätt skinkan och rör om. Tillsätt äggblandningen lite i taget under omrörning. Mal svartpeppar över och salta eventuellt. Till sist resten av parmesanen.

Körsbärstomater (och gärna några sallatssorter) till.

För det första är spaghetti carbonara väldigt gott. För det andra var det minst lika gott med skinka som med bacon, dessutom lite nyttigare. Mycket svartpeppar ska det vara! Tidigare gjorde vi spaghetti carbonara rätt så ofta när vi inte riktigt visste vad vi skulle hitta på eftersom vi oftast hade ingredienserna till det hemma men nu var det länge sen. Jag brukade då göra rätten med bacon, "vanlig" hårdost och kanske bara lite mjölk om det inte fanns någon grädde hemma. Det är gott det också men det är godare med parmesanost...
-
-
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0