Sweet chili pizza slices

(Fredag v. 9)

6 portioner / 3 personer

Botten:
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl vatten
1 msk matolja
1/2 msk salt
2 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl

Fyllning:
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 dl sweet chilisås
3-4 dl riven ost

1. Börja med bottnen: Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 °C.
2. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
4. Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin, tills den släpper bunkens kant.
5. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 °C.
6. Gör fyllningen: Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna.
7. Tag upp degen på mjölat bord och knåda den.
8. Kavla ut degen till en runder, ca 30 cm i diameter och ca 2 cm tjock, direkt på en bakpappersklädd plåt (här behöver man någon som håller i pappret, annars är det nog lättare att kavla på en bänk eller ett bakbord).
9. Fördela sweet chilisås på pizzabottnen. Lägg på lök och paprikastrimlor. Strö över osten.
10. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 12 minuter. Skär den i "snibbar" och servera.

Ytterligare en rätt som återkommer hos oss då och då. Liksom torsdagens middag kommer receptet från receptsamlingen "Stinas bästa bakrecept". Godast blir pizzan med en ganska stark sweet chilisås. Om man vill kan man byta ut lite av paprikan mot t.ex. färska champinjoner i skivor. Grönsallad eller vitkålssallad till är väl en bra idé men det hade inte vi den här gången.
-
-
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0