Thaisoppa

(Torsdag v. 10)

4 portioner

300 kycklingfilé
1 burk, 400 g, kokosmjölk, lätt
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk sambal oelek
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 citrongräs
300 g frysta broccolibuketter
100 g sockerärter
1/2 dl färsk koriander eller bladpersilja

1. Skär kycklingfilén i strimlor.
2. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong och kryddor. Banka med knivskaftet på stjälken på citrongräset och lägg i grytan. Låt allt koka i ca 5 minuter.
3. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i ca 5 minuter till.
4. Skär broccolibuketterna i mindre bitar och strimla sockerärterna. Lägg grönsakerna i grytan och låt koka upp.
5. Smaka av. Vill du ha lite hetare smak är det bara att ta i mer sambal oelek. Serera med finstrimlad koriander eller bladpersilja.

God soppa (även denna från "Mat för liv och lust") men inte särskilt matig. Jag hade tänkt att vi skulle koka lite vitt ris som man kunde lägga i soppan ifall man ville men den idén glömde jag att förmedla till den som lagade maten. Istället åt vi knäckebröd till men det kändes som en kulturkrock... Färsk koriander/bladpersilja struntade vi i, mest för att jag tyckte att det var onödigt att köpa en hel kruka utan att använda allt.

En sak jag funderar över är om det går att frysa kokosmjölk. Den magrare kokosmjölken kostar nämligen lika mycket som den fetare trots att den innehåller mindre kokos och mer vatten (därav den lägre fetthalten). Egentligen vore det ju billigare att köpa "fet" kokosmjölk och själv spä ut den med vatten men kan man inte spara det som blir över till ett senare tillfälle är det ju inte så mycket vits med det. Någon som vet eller har provat?
-
-
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0