Vegetarisk wok med cashewnötter och bulgurpilaff

(Måndag v. 10)


Temat för den här veckan (åtminstone vardagarna) blir recept/idéer från min nya kokbok "Mat för liv och lust".

4 portioner

Wok:
Woka en röd lök, en röd, en grön och en gul paprika och 150 g färska eller frysta haricots verts. Krydda med 1/2 dl sweet chilisås och 1/2 tsk salt. Strö över 2 dl cashewnötter.

Bulgur:
Fräs en hackad gul lök, en hackad vitlöksklyfta och 2 tsk paprikapulver i lite olja. Tillsätt 3 dl bulgur och 5 dl grönsaksbuljong och sjud i 10 minuter.

Det har blivit mycket sweet chilisås de sista veckorna. Delvis är det en slump och delvis beror det på att vi av misstag har köpt två stora flaskor sweet chilisås så det finns mycket att ta av... Det var i alla fall väldigt, väldigt gott att ha cashewnötter i woken (kanske för att cashewnötter är väldigt, väldigt gott)! Att ha lök och kryddor med när man kokade bulguren (eller vad det nu kan heta i bestämd form) var väldigt lyckat. Vi brukar försöka tänka på att man kan använda kryddor när man kokar ris men bulgur har vi bara ätit "naturell".

-
-
-


Kommentarer
Postat av: syren

Det är gott!

2008-03-07 @ 20:54:45
URL: http://metrobloggen.se/abc

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0