Fiskburgare med rökt lax
Häromdagen gjorde vi jättegoda fiskburgare. Rekommenderas verkligen!
Fiskburgare med rökt lax
4 personer
400 g sejfilé
50 g kallrökt lax
2 msk potatismjöl
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1 msk smör
Citrusremoulad:
1 stor morot
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk rivet citronskal
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
Till servering:
bröd, gärna lite grövre sort
skivade rädisor
blandad sallad
1. Dela sejen i bitar. Mixa sej och lax i matberedaren till en färs. Lägg färsen i en skål och blanda ned potatismjöl, gräslök, salt, peppar och crème fraiche.
2. Forma fiskfärsen till 4 biffar. Stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida.
3. Riv moroten och blanda med övriga ingredienser till remouladen.
4. Servera fiskbiffarna på bröd med sallad, rädisor och citrusremoulad.
Det här är originalreceptet från "Vardagsfavoriter" men vi tycker att biffarna var väldigt stora, det var helt enkelt svårt att äta dem som burgare. Man kan nog göra dubbelt så många biffar och platta ut dem så att de blir rätt så tunna. Moroten ska rivas ganska fint...
-
-
-
Etiketter på inlägget: -
-
mat, matblogg, matvanor, matlagning, maträtt, recept, dagens recept, receptsamling, recepttips, receptidéer
Kommentarer
Postat av: Elin Gustavsson
Det låter gott!
Postat av: Anonym
låter helt ok
Trackback