Fiskburgare med rökt lax


Häromdagen gjorde vi jättegoda fiskburgare. Rekommenderas verkligen!

Fiskburgare med rökt lax
4 personer

400 g sejfilé
50 g kallrökt lax
2 msk potatismjöl
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1 msk smör

Citrusremoulad:
1 stor morot
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk rivet citronskal
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar

Till servering:
bröd, gärna lite grövre sort
skivade rädisor
blandad sallad

1. Dela sejen i bitar. Mixa sej och lax i matberedaren till en färs. Lägg färsen i en skål och blanda ned potatismjöl, gräslök, salt, peppar och crème fraiche.
2. Forma fiskfärsen till 4 biffar. Stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida.
3. Riv moroten och blanda med övriga ingredienser till remouladen.
4. Servera fiskbiffarna på bröd med sallad, rädisor och citrusremoulad.

Det här är originalreceptet från "Vardagsfavoriter" men vi tycker att biffarna var väldigt stora, det var helt enkelt svårt att äta dem som burgare. Man kan nog göra dubbelt så många biffar och platta ut dem så att de blir rätt så tunna. Moroten ska rivas ganska fint...
-
-
-
Etiketter på inlägget:
, , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Elin Gustavsson

Det låter gott!

2008-05-22 @ 11:16:04
URL: http://eling84.blogg.se/
Postat av: Anonym

låter helt ok

2008-05-27 @ 10:03:54
URL: http://smaksensation.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0